İnsanlı keşif aracı yarışması NASA HERC’e kabul edilen ilk ve tek Türk takımı olarak önemli bir başarı gösteren İTÜ Bellatrix Takımımız deprem bölgesinde yer alan Doğanşehir Fen Lisesi öğrencileriyle Uzay ve Bilim Şenliği’nde bir araya geldi.

HERC 2024 yarışma değerlendirme ölçütlerinden biri olarak STEM eğitimi en az 250 öğrenciye çeşitli eğitimler vermelerin şartı kapsamında Bellatrix, 6 Şubat bölgesindeki öğrencilere uzay ve bilim üzerine bir eğitim verdi.

İstanbul Teknik Üniversitesi ve Doğanşehir Fen Lisesi işbirliğiyle 13-17 Şubat tarihleri arasında düzenlenen “Uzay ve Bilim Şenliği” İTÜ Bellatrix Takımı ve fen lisesi öğrencilerini buluşturdu.

Malatya Valisi Ersin Yazıcı’nın ziyaret ettiği etkinlik şehirde büyük ilgiyle karşılandı. İlk astronotumuz Alper Gezeravcı öğrencilerin davetini kabul ederek şenliğe çevrimiçi katıldı.

Şenlik kapsamında 313 öğrenciye teorik robotik kodlama eğitimi verildi. Öğrenciler gruplara ayrılarak kendi robotlarını tasarladı. Ardından İTÜ Bellatrix Uzay Takımı tarafından etkinliğe özel olarak tasarlanan ARTEMIS Ay’a Dönüş simülasyonu temalı parkurda, öğrenci grupları yarıştı.

Fen lisesi öğrencileri astronomi ve gökyüzü gözlem eğitimlerini teleskop kurulumu ve gözlem yaparak pekiştirdi. İnsansız hava aracı eğitiminin yansıra ilgilenen öğrencilere 3B yazıcı eğitimi verilip çeşitli figürler tasarlamaları ve üretmeleri sağlandı.

Eğitimlerle eşzamanlı olarak, İTÜ Bellatrix Uzay Takımı kaptanları ve Doğanşehir Fen Lisesi Müzik Kulubü üyeleri ile bölgede bulunan ilkokul ve ortaokul düzeyinde 11 köy okuluna ziyaretler gerçekleştirdi.


1    2   3   4

5   
6   7   8 
9   10   11   12