2002 yılından beri düzenlenen Dünyanın en prestijli İHA yarışması SUAS, 20 Haziran 2023'te, Amerika Birleşik Devletleri, Kaliforniya, Maryland'deki St. Mary's County Bölge Havaalanında 45'ten fazla uluslararası ekibi ağırladı. Bu ünlü küresel etkinlikte, hem üniversite hem de lise öğrenci ekipleri otonom hava sistemleri alanındaki becerilerini sergilemeye fırsatı elde etti.

Takımlar, robotik, bilgisayarlı görme ve havacılık mühendisliği alanlarında geniş deneyime sahip endüstri uzmanları, araştırmacılar ve eğitimcilerden oluşan bir jüri heyeti tarafından değerlendirildi. Değerlendirme kriterleri arasında teknik tasarım, sistem entegrasyonu ve genel performans yer aldı.

Önceki yıllarda da çeşitli yarışmalarda dereceye girmeyi başaran İTÜNOM İHA Takımımız, üstün performansıyla, 2023 SUAS yarışmasında birincilik kazanarak şampiyon unvanı aldı.

Takımımızı kutluyor, başarılarının sürmesini temenni ediyoruz.

itünom2      itünom3