Uzay Mühendisliği Bölümü öğretim üyemiz Prof. Dr. Melike Nikbay ve öğrencileri Enes Çakmak ile Şıhmehmet Yıldız’ın da aralarında bulunduğu uluslararası bir ekibin yazdığı makale, 25 Mayıs 2023 tarihinde, Londra’da düzenlenen NATO STO AVT 51. Paneli İş Toplantılarında “En İyi Makale” ödülüne layık görüldü.

İTÜ AeroMDO Laboratuvarı’nda çalışmalarını sürdüren Prof. Dr. Melike Nikbay ile doktora öğrencileri Enes Çakmak ve Şıhmehmet Yıldız’ın eş yazar olarak dahil oldukları uluslararası ekibin makalesi önemli bir ödül kazandı.

NATO STO AVT-331 ve AVT-354 çalışmaları kapsamında hazırlanan, ABD Hava Kuvvetleri Araştırma Laboratuvarı, Dayton Üniversitesi ve İTÜ AeroMDO Laboratuvarı’ndan ortak bir ekip tarafından yazılan araştırma makalesi, “Comparison of Multi-Fidelity Optimization Methods using an Aero-Structural Benchmark Problem” başlığını taşıyor.

Araştırma makalesi, 25 Mayıs 2023 tarihinde Londra’da düzenlenen NATO Bilim ve Teknoloji Organizasyonu (STO) Uygulamalı Araç Teknolojileri (AVT) 51. Paneli İş Toplantılarında “En İyi Makale” ödülüne değer görüldü.

Ödül alan makaleye diğer AVT-354 çalıştayı makaleleri ile birlikte ulaşmak için tıklayınız.

Öğretim üyemizi ve öğrencilerini tebrik ediyor, başarılarının sürmesini diliyoruz.


nato-en-iyi-makale-melike-nikbay


nato-en-iyi-makale-sertifika-1nato-en-iyi-makale-sertifika-2
nato-en-iyi-makale-sertifika-3nato-sto-en-iyi-makale-2023-kapak