Fakültemiz bünyesinde kurulan Hava ve Uzay Araçları Tasarım Laboratuvarı’nın açılış töreni Rektörümüz Sayın Prof.Dr. İsmail KOYUNCU, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Genel Müdürü ve İTÜ Uçak Mühendisliği Bölümü 1983 yılı mezunumuz Sayın Prof. Dr. Temel Kotil, Siemens Endüstriyel Yazılımlar Türkiye Direktörü Sayın Alper Başer ve diğer misafirlerimizin  katılımıyla gerçekleşti.

Uçak ve Uzay Aracı Tasarım Laboratuvarı’nın öncelikli amacı Uçak ve Uzay Mühendisliği lisans öğrencilerine, özellikle son sınıfta aldıkları iki dönemlik üst düzey tasarım derslerinde ve yine tasarım projeleri üzerinde çalışırken, onlara tam donanımlı bir çalışma ortamı sağlamak olacak.  Yeni kurulan laboratuvarımızda öğrencilerimiz, en güncel mühendislik yazılımlarının yanında Boeing, Rolls-Royce, TUSAŞ gibi şirketlerde kullanılan ve Siemens yazılımı olan PLM programını tanıyıp öğrenebilecek, bu sayede mesleki hayatlarına daha donanımlı ve birikimli olarak başlamaları mümkün olacak.

Hava ve Uzay Araçları Tasarım Laboratuvarı’nın açılışında, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) kullanılacak tasarım programlarının çalıştırılacağı 20 adet iş istasyonunun temin edilmesini sağlayarak yeni açılan laboratuvara büyük bir katkıda bulunurken, Siemens firması da yazılım desteğinde bulundu.


plaket

lab

kurdele