Bölümler

İklim Bilimi ve Meteoroloji

Uzay

İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi

Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi yeni nesil havacılık liderlerine ilham vermeyi ve insansız hava ve uzay araçlarından ticari uçaklara, meteorolojiden kozmolojiye kadar engin konuları içeren eğitim ve araştırmalarla geleceği şekillendirmeyi hedefler.

Fakültemiz Uçak Mühendisliği, Meteoroloji Mühendisliği ve Uzay Mühendisliği Lisans Programlarımız ABET (EAC) tarafından akredite edilmiştir.

abetresim

Fakültemiz Lisans Programları ayrıca Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından da akredite edilmiştir.

yokak_logo_tr

METEOROLOJi MüHENDiSLiği BöLüMü MTO494 ARAşTıRMA PROJESi ALAN öğRENCiLERiN DiKKATiNE;

2024-2025 Güz yarıyılından itibaren MTO494 Araştırma Projesi aşağıdaki şekilde uygulanacaktır:

1. Öğrencilerin kayıt döneminde daha önceden bağlantıya geçtikleri öğretim üyelerinin üzerindeki MTO494 Araştırma Projesi dersine kayıt olmaları;

2. Dönemin ikinci haftası Pazartesi günü 17.00'ye kadar danışman onayı ile proje başlığının Bölüme bildirilmesi;

3. En geç dönem final sınavlarının son günü, araştırma projesinde elde edilen sonuçların da yer aldığı, en az 1000 kelimelik genişletilmiş özetin Bölüme teslim edilmesi;

4. Final sınavlarının bitmesini takip eden hafta, Bölüm tarafından ilan edilecek tarihler arasında, araştırma projesinin poster olarak Fakülte'de sunumu;

5. Bölüm tarafından ilan edilecek gün ve saatler arasında, önceden belirlenmiş jüri üyelerinin öğrencilerin poster sunumlarını değerlendirmesi;

6. Sunum ve değerlendirmeleri takip eden ve yine Bölüm tarafından ilan edilecek tarihe kadar,  düzeltilmiş (jüri tarafından istenmişse) özetin ve poster sunumun A4 boyutlu elektronik kopyasının Bölüme teslim edilmesi

İlgili Eğitim-Öğretim yılının sonunda, her iki yarıyılda da jüri tarafından notlandırılmış, başarılı bulunmuş ve öğrenciler tarafından Bölüme teslim edilmiş olan genişletilmiş özet ve A4 poster sunumlar biraraya getirilerek, Bölüm tarafından e-kitapçık formatında yayımlanacaktır.

İlgili tüm tarihler ve poster boyut bilgileri süreç içinde Bölüm tarafından ilan edilecektir.

***2024-2025 Güz yarıyılı için ekteki formun doldurulup ve danışmana imzalatılarak, Bölüm'e e-posta olarak (metmuh-uubf@itu.edu.tr) adresine, son gönderim tarihi:        7 Ekim 2024 17:00 'e kadar gönderilmesi gerekmektedir.

mto494_arastirmaprojesi_alis