Bölümler

Uçak
Mühendisliği

Bölüm Websayfası

Meteoroloji
Mühendisliği

Bölüm Websayfası

Uzay
Mühendisliği

Bölüm Websayfası

 

İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi

Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi yeni nesil havacılık liderlerine ilham vermeyi ve insansız hava ve uzay araçlarından ticari uçaklara, meteorolojiden kozmolojiye kadar engin konuları içeren eğitim ve araştırmalarla geleceği şekillendirmeyi hedefler.

Fakültemiz Uçak Mühendisliği, Meteoroloji Mühendisliği ve Uzay Mühendisliği Lisans Programlarımız ABET (EAC) tarafından akredite edilmiştir.

 

abetresim

 

Fakültemiz Lisans Programları ayrıca Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından da akredite edilmiştir.


yokak_logo_tr

İslam Dünyası Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (ICESCO) tarafından İstanbul Teknik Üniversitesi ortaklığında düzenlenen "Gelecek İçin Küresel İşgücünün İnşası” temalı Uluslararası Uzay Bilimleri Sempozyumu ve Model Uydu (CanSAT) Tasarımı ve Eğitimi Çalıştayı'nın  üçüncüsü, 31 Temmuz 2023 Pazartesi günü Fakültemiz TAV Konferans salonunda Havacılık ve Uzay alanında üst düzey yetkililer, astronotlar ve uluslararası uzmanlardan oluşan bir grubun huzurunda ve 27 ICESCO Üye Devletinden üniversite öğrencileri ve araştırmacıların katılımıyla gerçekleştirildi. Uzay Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof.Dr. Alim Rüstem Aslan moderatörlüğünde yapılan açılış oturumunda Sayın Dekanımız Prof.Dr. Zahit Mecitoğlu, katılımcılara hoş geldiniz diyerek Üniversitemizin ICESCO Üye Devletleri ile iş birliğini daha da geliştirme konusundaki istekliliğini vurguladı.



Açılış oturumu, ICESCO Genel Direktörü (DG) Dr. Salim M. AlMalik'in, Örgütün ve Üye Devletlerin uzay bilimlerini keşfetmede bilgi, yenilik ve işbirliği alanlarının geliştirilmesine katkıda bulunma taahhüdünü vurgulayan geniş katılımcı kitleden duyduğu mutluluğu dile getiren bir konuşmasıyla başladı. İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İsmail Koyuncu ise, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Ali Deniz'in kendi adına yaptığı konuşmada, Türkiye'de önde gelen teknolojik yeniliklerin gelişimine katkıda bulunmayı amaçlayan uzay bilimleri alanında bilimsel laboratuvarları ve girişimciliği destekleyerek uzay bilimi, teknolojisi ve sanayisinin gelişmesi için gösterilen çabalara dikkat çekti.




Model Uydu tasarım ve geliştirme faaliyetleri ise yine Fakültemizde gerçekleştirildi.



Model uydular Fakültemiz Uzay Mühendisliği öğrencilerinin (eski PARS Roket kulübü üyeleri) kurduğu NOVART şirketince geliştirilen model roketler ile ROKETSAN desteği altında Aksaray Test Atış alanında başarıyla fırlatılmasıyla sonuçlandı.

 










Bu başarılı fırlatmaları ICESCO'nun bilim ve teknoloji sektörü danışmanı Dr. Muhammed Sharif'in Örgütün Müslüman ülkelerdeki gençlerin kapasitelerini destekleme konusundaki kararlılığının altını çizdiği bir kapanış töreni izledi. Törene Sektör Başkanı Dr. Raheel Qamar katıldı. İstanbul Teknik Üniversitesi Uzay Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve çalıştayın danışmanı Prof.Dr. Alim Rüstem Aslan ise, kurumlar arasındaki ortaklıkların güçlendirilmesinin önemini bir kez daha teyit etti.