Bölümler

Uçak
Mühendisliği

Bölüm Websayfası

İklim Bilimi ve Meteoroloji
Mühendisliği

Bölüm Websayfası

Uzay
Mühendisliği

Bölüm Websayfası

 

İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi

Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi yeni nesil havacılık liderlerine ilham vermeyi ve insansız hava ve uzay araçlarından ticari uçaklara, meteorolojiden kozmolojiye kadar engin konuları içeren eğitim ve araştırmalarla geleceği şekillendirmeyi hedefler.

Fakültemiz Uçak Mühendisliği, Meteoroloji Mühendisliği ve Uzay Mühendisliği Lisans Programlarımız ABET (EAC) tarafından akredite edilmiştir.

 

abetresim

 

Fakültemiz Lisans Programları ayrıca Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından da akredite edilmiştir.


yokak_logo_tr

TÜBİTAK’ın bilimsel ve teknolojik alanlarda araştırma ve geliştirme faaliyetlerini desteklemek, bilim insanlarının, araştırıcıların yetiştirilmeleri ve geliştirilmeleri için imkân sağlamak amacıyla verdiği “1001  Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı” 2022 yılı 1. dönem değerlendirme çalışmaları sonuçlandı.

2022 yılı 1. döneminde 1001 programı kapsamında sunulan 1992 proje önerisinden 1851’i bilimsel değerlendirmeye alındı ve yapılan değerlendirme sonucunda 306 proje önerisinin desteklenmesine, 154 proje önerisiyle de bir sonraki dönemi beklemeden 28 Temmuz 2022 tarihine kadar başvuru yapılabilmesine karar verildi. Fakültemiz Uzay Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri Prof.Dr. Mehmet Şahin ve Doç.Dr. Ayşe Gül Güngör'ün aşağıdaki projeleri de desteklenen projeler arasına girmeyi başardı.

ARAŞTIRMA GRUBU


PROJE NO


PROJE ADI


PROJE YÜRÜTÜCÜSÜ

MAG

122M598

Sıkıştırılabilir Akışlar İçin Keyfi Bir Lagranyen-Euleryen Algoritması Geliştirilmesi

Prof. Dr. Mehmet Şahin

MAG

122M607

Kimyasal Tepkimeli Sıkıştırılabilir Türbülanslı Akışların Sayısal Benzetimi için Hibrit Lattice Boltzmann-Sonlu Hacimler Yöntemi Geliştirilmesi

Doç. Dr. Ayşe Gül Güngör



TÜBİRAT proje desteği