Bölümler

Uçak
Mühendisliği

Bölüm Websayfası

Meteoroloji
Mühendisliği

Bölüm Websayfası

Uzay
Mühendisliği

Bölüm Websayfası

 

İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi

Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi yeni nesil havacılık liderlerine ilham vermeyi ve insansız hava ve uzay araçlarından ticari uçaklara, meteorolojiden kozmolojiye kadar engin konuları içeren eğitim ve araştırmalarla geleceği şekillendirmeyi hedefler.

Fakültemiz Uçak Mühendisliği, Meteoroloji Mühendisliği ve Uzay Mühendisliği Lisans Programlarımız ABET (EAC) tarafından akredite edilmiştir.

 

abetresim

 

Fakültemiz Lisans Programları ayrıca Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından da akredite edilmiştir.


yokak_logo_tr

Fakültemiz bünyesinde kurulan Hava ve Uzay Araçları Tasarım Laboratuvarı’nın açılış töreni Rektörümüz Sayın Prof.Dr. İsmail KOYUNCU, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Genel Müdürü ve İTÜ Uçak Mühendisliği Bölümü 1983 yılı mezunumuz Sayın Prof. Dr. Temel Kotil, Siemens Endüstriyel Yazılımlar Türkiye Direktörü Sayın Alper Başer ve diğer misafirlerimizin  katılımıyla gerçekleşti.

Uçak ve Uzay Aracı Tasarım Laboratuvarı’nın öncelikli amacı Uçak ve Uzay Mühendisliği lisans öğrencilerine, özellikle son sınıfta aldıkları iki dönemlik üst düzey tasarım derslerinde ve yine tasarım projeleri üzerinde çalışırken, onlara tam donanımlı bir çalışma ortamı sağlamak olacak.  Yeni kurulan laboratuvarımızda öğrencilerimiz, en güncel mühendislik yazılımlarının yanında Boeing, Rolls-Royce, TUSAŞ gibi şirketlerde kullanılan ve Siemens yazılımı olan PLM programını tanıyıp öğrenebilecek, bu sayede mesleki hayatlarına daha donanımlı ve birikimli olarak başlamaları mümkün olacak.

Hava ve Uzay Araçları Tasarım Laboratuvarı’nın açılışında, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) kullanılacak tasarım programlarının çalıştırılacağı 20 adet iş istasyonunun temin edilmesini sağlayarak yeni açılan laboratuvara büyük bir katkıda bulunurken, Siemens firması da yazılım desteğinde bulundu.


plaket

lab

kurdele