TÜBA, 2023 GEBİP ve TESEP Ödülleri’nin kazananlarını açıkladı.

İstanbul Teknik Üniversitesi, öğretim üyelerinin hem ulusal hem de uluslararası bilim ortamına sağladıkları nitelikli katkılar dolayısıyla kazandıkları ödüllerle gündeme gelmeye devam ediyor. Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA), 2023 yılı Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı (GEBİP) ve Bilimsel Telif Eser (TESEP) Ödülleri’nin kazananlarını açıkladı.

Bilimsel Telif Eser Ödülü

Bilimsel yayınların artmasını hedefleyen ve akademisyenlerin telif eser üretimini desteklemeyi amaçlayan TÜBA-TESEP Ödülleri kapsamında ise  Fakültemiz Meteoroloji Mühendisliği Bölümü  ile İTÜ Deprem Mühendisliği ve Afet Yönetimi Enstitüsü, Acil Durum ve Afet Yönetimi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, Havacılık Meteorolojisine Giriş başlıklı eseriyle “Doğa ve Mühendislik Bilimleri” kategorisinde ödül sahibi oldu.

Akademisyenimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

TÜBA